utilaje agricole second hand

De ce să cumperi utilaje agricole second hand?

Utilajele agricole sunt o investiție de durată, dar prețurile acestora pot fi intimidant de mari și îi pot descuraja mai ales pe micii fermieri, care au nevoie să lucreze doar parcele restrânse de pământ. Prin urmare, dacă ești interesat, o soluție mult mai avantajoasă este să cumperi utilaje la mâna a doua, care sunt considerabil mai ieftine. Însă, când iei o astfel de decizie, este important să știi la ce să te uiți, astfel încât să nu fii păcălit și să dai foarte mulți bani sau să te alegi cu un utilaj uzat, care nu mai funcționează cum trebuie.

Cuprins:

  1. Iată ce avantaje ai la un utilaj agricol second-hand
  2. Ce trebuie luat în considerare când alegi achiziționarea unor utilaje agricole second-hand
  3. Concluzie

   1. Iată ce avantaje ai la un utilaj agricol second-hand

Iată ce avantaje ai la un utilaj agricol second-hand

▪ Prețul – este principalul avantaj atunci când alegi un utilaj agricol second-hand. E mult mai la îndemână să achiziționezi unul la mâna a doua, în condițiile în care, de obicei, prețurile ajung să fie și cu 50% mai mici (în funcție de anul în care a fost fabricat utilajul și de uzura instalată);

▪ Negocierea;

▪ Termenul de livrare foarte scurt;

▪ Varietate foarte mare;

▪ Munca pe care o desfășori – dacă lucrările la care va fi utilizat utilajul sunt de anvergură mai redusă, sau nu sunt foarte solicitante, cumpărarea utilajelor la mâna a doua poate fi opțiunea optimă, deoarece nu va duce la costuri mari de întreținere din cauza utilizării intense.

   2. Ce trebuie luat în considerare când alegi achiziționarea unor utilaje agricole second-hand

Ce trebuie luat în considerare când alegi achiziționarea unor utilaje agricole second-hand

– Stai de vorbă cu vânzătorul – înainte de a da banii, trebuie să știi cum este echipamentul agricol pe care vrei să-l cumperi. Întreabă despre starea echipamentului și orice probleme anterioare pe care vânzătorul le-a avut. 

– Gradul de uzură a componentelor – interesează-te câte ore a fost folosit utilajul și ai grijă ca durata să corespundă cu uzura vizibilă de pe piesele componente.

– Inspectează cu atenție motorul – cel mai simplu mod de a testa rapid starea motorului este să pornești utilajul.

    3. Concluzie

Concluzie

Utilajele agricole second-hand pot fi utilaje foarte valoroase dacă se potrivesc nevoilor tale, sunt disponibile la un vânzător de încredere și sunt la prețul corect. Acestea pot să-și facă bine treaba o perioada mare de timp și nu are rost să cheltui o mulțime de bani pe utilaje noi.

Comentariile sunt dezactivate.